Mam cere po mamie któa nigdy nie miała trądziku.. Ja tez nie miałam i nie mam
_________________ NIE SŁUCHAM LUDZI KTÓRZY SĄ GŁUSI CHOCIAZ SŁYSZĄ :]
Nie pamiętam tego,
Co warte zapomnień,Robię co lubię, Nie zważając na słowa,Jeśli chcesz mnie skrytykować,
Lepiej milczenie zachowaj...
Och! Trądzik =(( mam z tym problem odkąd pamiętam. I co najlepsze... nie mogę się tego świństwa pozbyć =(=( Chodzę do dermatologa, to przepisuje mi tylko jedną i tą samą maść, czyli "Benzacne". Szkoda, że mi to nie pomaga. Tak samo jak różne inne środki antybakteryjne. Ile ja już pieniędzy wydałam na różne toniki czy peelingi... i wszystko na marne. =(
Niedawno byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu... i szczerze powiedziawszy nic mi to nie dało =(=( poleciła mi taką maść "Acne Dream". Podobno bardzo pomaga i po 4 tygodniach widać już efekt. Jednak ja tego efektu nie widzę i nie widzę... Jeden znika za to drugi się pojawia =(=(=(
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Nom Benzacne to ja też dostałam.. :) trochę pomogło, ale mi pomogło solarium.. trochę to dziwne bo wszyscy mówią ze tylko pogorszy ale ja jestem żywym przykładem że to nieprawda. miałam po prostu koszmarny trądzik rok temu. 2-3 miechy pochodziłam tak częściej na solar i tak mi sie ładna cera zrobiła ze no mówię wam.. :) serio.. :) Justa.. jak masz tylko kilka i tłustą skórę(bo na zdjęciu widać) to mówię. pochodź trochę na solarium i sobie wysusz trochę tę skórę..
_________________ W salonie dama
W kuchni kucharka
W sypialni dziwka
Ja dla dziewczyn które mają uporczywy problem z trądzikiem oraz żadne środki kosmetyki nie pomagają proponuje wybrać się do ginekologa i może on zaradzi przepisując jakieś pigułki antykoncepcyjne podobno diane 35 są bardzo dobre na tradzik i cere cena około 12 zł bo są refundowane
Ja dla dziewczyn które mają uporczywy problem z trądzikiem oraz żadne środki kosmetyki nie pomagają proponuje wybrać się do ginekologa i może on zaradzi przepisując jakieś pigułki antykoncepcyjne podobno diane 35 są bardzo dobre na tradzik i cere cena około 12 zł bo są refundowane
Że co??? a co ma antykoncepcja do zmian skórnych? pierwsze słyszę...
W kuchni kucharka
W sypialni dziwka
Że co??? a co ma antykoncepcja do zmian skórnych? pierwsze słyszę...
to że zmiany skórne w okresie dojrzewaia są wynikiem burzy hormonów ktore powodują iż się przetluszcza skóra itp itd trądzik i tak dallej:)
A pigulki antykoncepcyjne są środkiem hormonalnym ktory reguluje gospodarke hormonalna przez co cera znacznie się poprawia itp itd:)
Ja np biore od jakiegos czasu pigułki i nie miałam nigdy problemow z cera ale moja skóra stala się jeszcze ładniejsza :)
no patrz.. nie wiedziałam.. ale dzięki za podpowiedz.. ja osobiście z tym większego problemu nie mam bo jak dostane okres i 1-2 syfy mi wyskoczą to jest max. ale na pewno innym osobom się to przyda..:)
W kuchni kucharka
W sypialni dziwka
A pigulki antykoncepcyjne są środkiem hormonalnym ktory reguluje gospodarke hormonalna przez co cera znacznie się poprawia itp itd:)
tak, ale mało który ginekolog przepisał by dziewczynie tabletki antykoncepcyjne, tylko dlatego bo ona chce bo ma trądzik. Lekarze raczej tego nie robią, bo takie tabletki mogą trochę pogorszyć. Nie okłamujmy się ale takie tabletki to jednak tabletki, niszczą żołądek i czasami są działania nie pożądane ;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
tak, ale mało który ginekolog przepisał by dziewczynie tabletki antykoncepcyjne, tylko dlatego bo ona chce bo ma trądzik. Lekarze raczej tego nie robią, bo takie tabletki mogą trochę pogorszyć. Nie okłamujmy się ale takie tabletki to jednak tabletki, niszczą żołądek i czasami są działania nie pożądane ;)
własnie że przepisują takie pigułki dosyć często tylko aby dostać je musisz iśc do ginekologa który Cie zbada- dermatologi antykoncepcyjnych Ci nie przepisze raczej tylko ewentualnie maści albo jakiś antybiotyk :)
Pigułki diane 35 są rzede wszystkim na cere i zmiany hormonalne oraz trądzik itp tid ale działają również antykoncepcyjnie :):) dlatego czesto przepisuje się je młym dziewczyną
Ps każde pigułki niszczą żołądek nawet te witaminkowe :)
Jrżeki lktoś ma uporczywy trądzik i maści mają marny skótek to polecam wybrac się do ginekologa po recepte:) ale tabletki jak ktoś nie potrzebuje (bo nie współżycyje) to w tym wypadka powinien byc środek ostateczny ;)
trądzik to mój odwieczny problem..do dermatologa chodzę i też nic nie pomaga. boje się, że już nigdy nie pozbędę się tyych dziadów..
buziak może i masz rację z tym ginekologiem :d
trzeba spróbować
Dzięki buziak! =** Z chęcią bym poszła do ginekologa... tylko, że jak moja mama by się dowiedziała, że ja biorę tabletki antykoncepcyjne... hoho =)=) Nie wiem, czy dała by się przekonać, że to na mój trądzik =DD wiadomo, że chodziło by jej tylko o to, że wzięłam je dlatego, żeby współżyć z chłopakiem =DD
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Nie, na trądzik nie przepisuje się aż takiej dawki hormonów, jaka jest w normalnych tabletkach antykoncepcyjnych -- to są takie jakby "połówki", nie dają same w sobie żadnej pewności jeśli chodzi o kontrolę urodzeń. (:
Kiedyś faktycznie lekarze lubili przepisywać piguły na wszystko -- na trądzik, nieregularny, albo bolesny okres itp., a teraz są już trochę delikatniejsi.
hormony to jednak hormony, dość poważna ingerencja w nasz organizm i o ile da się ich uniknąć, powinno się to robić i traktować je jako raczej ostateczność.
i w ogóle dermatolog się powinien tym zająć, a nie ginekolog, weźcie to pod uwagę zanim się narazicie na pewne wyśmianie :P
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Nie, na trądzik nie przepisuje się aż takiej dawki hormonów, jaka jest w normalnych tabletkach antykoncepcyjnych -- to są takie jakby "połówki", nie dają same w sobie żadnej pewności jeśli chodzi o kontrolę urodzeń. (:
Kiedyś faktycznie lekarze lubili przepisywać piguły na wszystko -- na trądzik, nieregularny, albo bolesny okres itp., a teraz są już trochę delikatniejsi.
oj nie zgodze sie z Toba bo sama znam kilka dziewczyn co chodzily do świetnych specjalistów (profesorów ) i dostawały na trądzik wlasnie pigułki :)
Poza tym załaczam opis pigulek Diane 35 o ktorych mówilam wcześniej.
Cytat:
WSKAZANIA:
Trądzik u kobiet, szczególnie z łojotokiem, stanami zapalnymi lub powstawaniem guzków, łysienie typu męskiego, lekkie postacie hirsutyzmu (nadmiernego owłosienia) z zapewnieniem antykoncepcji.
i aby podkreślić ten lek jest dlatego refundowany i tańszy bo jest on lekiem na właśnie zmiany lojotkowe (trądzik ) itp - a ta dawka hormonów dziala również antykoncepcyjnie- czyli dwa w jednym :)
;) są inne preparaty które również są dobre skóre antykoncepcyjne :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum