Wysłany: 2008-10-20, 18:01 Ulubiony gatunek literacki.
Hmmm, nie widzę tu takiego tematu...
No więc jakie książki najbardziej lubicie czytać i dlaczego??
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
detektywistyczne, kryminaly jak np. "Hannibal" czy "Chirurg".
A dlaczego?
Lubie dociekac kto jest morderca i lubie zagmatwane ksiazki z nieprzewidywalnym zakonczeniem
_________________ ..:Kochasz ten kraj, gdzie wszyscy są komediantami :..
zazwyczaj przygodowe, dzienniki, trochę filozofii i psychologii, fantastyka itp itd. Staram się próbować wszystkiego, jedyne na co bym się nie skusiła to książki o tematyce wojennej i coś w tym stylu.
Lubię czytać i czytam dużo, a ulubionego gatunku nie mam;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
A ja gustuję w fantastyce. Lubię się oderwać od burej rzeczywistości i przenieść w świat smoków, elfów, krasnoludów, hobbitów i magii.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
a no i chciałabym jeszcze dodać że wręcz nienawidzę książek dla nastolatek o miłości i w ogóle takiego typu tasiemców. Denerwują mnie takie książki. Kiedyś podejmowałam próby ich czytania, ale to nie dla mnie;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
a no i chciałabym jeszcze dodać że wręcz nienawidzę książek dla nastolatek o miłości i w ogóle takiego typu tasiemców. Denerwują mnie takie książki.
Mnie też. Owszem, jedna, dwie, mogą być fajne, ale jak przeczytałam więcej, to zauważyłam, że one wszystkie są o tym samym...
Głównie fantastyka, jednak niekoniecznie taka z jaką kojarzy się ten gatunek, czyli smokami, elfami i biednymi rycerzykami którzy mają uwolnić świat od zła :) Chociaż muszę przyznać LoTR był genialny ;)
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
Śmierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszczą oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolności
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-03, 14:37
U mnie fantastyka i przygoda. Lubię czytać takie książki, bo po prostu są ciekawe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum