Lubię matmę i biologię, ciekawe s± te przedmioty i jestem z nich nawet dobra. Na polskim też sobie radzę, bo lubię pisać wypracowania, opowiadania, rozprawki;) Więc jestem mieszańcem;) ale z wyboru jestem humanistk± (jeszcze się zastanawiam czy to był dobry wybór..;))
_________________ ...czasem trzeba zamilkn±ć,
żeby zostać wysłuchanym ...
A ja jestem pół na pół. Z matmy i polskiego jestem dobra, za to z historii czy z fizyki niezbyt ;] Jednak my¶lę, że bardziej humanistyk ze mnie
300. post ^^
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Ja jestem raczej mieszańcem (:
Wypracowania mi zawsze szły ¶wietnie, ale nienawidze histori, nie mam całkowicie pamięci do dat. Bardzo trudno mi jest sie nauczyć jakiej¶ daty, musi mi się ona najpierw z czym¶ skojarzyć żebym zapamiętała np. data założenia Rzymu - na siedmiu wzgórzach piętrzył się Rzym q:
A co do nauk ¶cisłych to kocham matematyke i chemie, ale nienawidze wręcz biologi.
A najbardziej lubie WF i zawsze była najlepsza z dziewczyn ze szkoły q:
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie ¶miał."
Lubię matmę i biologię, ciekawe s± te przedmioty i jestem z nich nawet dobra. Na polskim też sobie radzę, bo lubię pisać wypracowania, opowiadania, rozprawki;) Więc jestem mieszańcem;) ale z wyboru jestem humanistk± (jeszcze się zastanawiam czy to był dobry wybór..;))
O kurcze, to podobnie jak ja. 8) Chociaż zamiast biologię wolę chemię. (;
Ja raczej jestem bardziej po stronie humanistyczne. Nie przepadam za biologi± chemi± czy fizyk±. Wole filozofie, historie, wos i od zawsze mnie te dziedziny ciekawiły.
Zdecydowanie humanistka. Polski, historia, języki obce to jest to!
A bio, fiz, mat to dla mnie czarna magia.
_________________ "Operacja wyrwania serca, przeprowadzona w normalnych warunkach jest całkowicie bezbolesna. Trwa od dwóch do trzech minut. Zostaje po tym blizna, zwana również ¶więtym spokojem."
Raczej humanistyczny umysł. Interesuje mnie historia, lubię j. polski. I widzę sens w nauce tych przedmiotów. A to jest baardzo ważne. Przynajmniej dla mnie.
Co do biologi czy chemii to w gimnazjum my¶lałam, ze rozumiem i lubię te przedmioty. Teraz całkowicie zmieniłam zdanie .
Matematykę lubię i to bardzo. Kocham się głowić nad zadaniami, dochodzić do rozwi±zania. Jednak nie wi±żę z tym swojej przyszło¶ci i dlatego wybralam humanistyczny profil.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszło¶ci, ani w przyszło¶ci. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Je¶li kiedy¶ uda ci się trwać w teraĽniejszo¶ci, staniesz się szczę¶liwym człowiekiem.”
A ja jestem humanistk± w znaczeniu bardziej renesansowym (: Innnymi słowy interesuję się wszystkim, choć głównie skupiam się na człowieku.
Nigdy nie miałam problemów z przedmiotami ¶cisłymi, lubię zimn± logikę (i tak naprawdę trudno mi się czego¶ nauczyć "na pamięć", je¶li tego nie rozumiem), zwi±zki przyczynowo-skutkowe itp., poza tym matematyka jest fajna, bo wymaga ruszenia mózgownic±.
Ale jednocze¶nie kocham literaturę, przeczytałam w życiu masę ksi±żek i zawsze byłam jedn± z najlepszych osób z polskiego, nie potrafię żyć bez lekko humanistycznego spojrzenia na ¶wiat, snucia opowiastek, czytania wierszy.
I z tego wszystkiego studiuję biologię, która (w tych dziedzinach, w których się specjalizuję) ł±czy się zdecydowanie bardziej z logik± i my¶leniem niż kuciem na pamięć (z tego chyba wynika, że przeważa we mnie matematyczne "ja"?), mam masę chemii i fizyki, które również lubię.
Cóż, lubię o sobie my¶leć, jako człowieku wszechstronnym :P heh i nie potrafię jednoznacznie stwierdzić, czy jestem bardziej matematyczna, czy humanistyczna.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Na maturze zamierzam zdawać biologię i chemię, ale z humanistycznymi tez idzie mi dobrze. Lubię j.polski i wos, więc chyba tak pół na pół.
_________________ "Proszę nie mów muszę odej¶ć, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet je¶li to co było już nie wróci,
nawet je¶li dzi¶ już nic to nic nie znaczy."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum