Dobra więc skoro to jest tylko na próbę, to może podsunę mały pomysł jakby ten konkurs mógł wyglądać:
Z osób które przez ostatnie 24 godz były na forum wybierało by się takie odoby które miały by np. powyżej 200 postów i robiło by się ankietę z nickami tych osób, a inni by głosowali;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
proponuje rozwiazanie takie jak ja zaproponowalem ;)
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
z jakej paki powyzej 200 postow? ktos kto ma 0 postow, wlasnie sie zarejstrowal i wypowiada sie tak jak sie powinno (dlugie posty wnoszace do dyskusji, zaklada interesujace i kontrowersyjne tematy) nie moze zostac uzytkownikiem miesiaca? bo? nie ma 200 postow? jak dla mnie powinno sie wybierac osobe ktora pisze najciekawiej a nie ktora ma jakis staz na forum. Zrobcie konkurs 'uzytkownik roku' i w rowny rok po wybraniu uzytkownika miesiac wybierze sie kogos, kto pisal najlepiej i owszem, wtedy ilosc postow byla by jakas 'minimalna' a teraz to po co?
Polski rodowód w aktach
Jednorazowy i oryginalny
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Dobry pomysł ma Buka, ale Ty Bercik mądrze gadasz :) tylko jakby nie było, trzeba od czegoś zacząć :) Dla tej nowej osoby, która pisze dużo i mądrze nie będzie chyba nic straconego, bo taki konkurs nie będzie chyba tylko przez jeden miesiąc, prawda? Więc nie ten, to następny wygra, bo wtedy już na pewno będzie miała te 200 postów napisane :) Jak dla mnie ankieta to świetny pomysł, trochę gorszy z tymi punktami :))
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Zgadzam się z wami, te punkty są nietrafione. Też myślałam, że będzie ankieta, będziemy głosować ect. I tak by było lepiej, moim skromnym zdaniem
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
z jakej paki powyzej 200 postow? ktos kto ma 0 postow, wlasnie sie zarejstrowal i wypowiada sie tak jak sie powinno (dlugie posty wnoszace do dyskusji, zaklada interesujace i kontrowersyjne tematy) nie moze zostac uzytkownikiem miesiaca? bo? nie ma 200 postow?
po pierwsze napisałam "np. 200". Po drugie z jakiej paki mamy dopiero co nowo przybyłą osobę nagradzać uczestnictwem z tym skoro taka osoba może w każdej chwili uciec i poza tym nie znamy jej, więc jak mamy na nią głosować? Jeśli ktoś ma napisane np.200 postów to inni użytkownicy co nieco już o nim wiedzą
BlackSmile napisał/a:
Z tymi 200 postami to przesada. Na początek może 20?
20 to moim zdaniem za mało;P zresztą ilość postów można uzgonić, ale nie może ona być zbyt niska, no i za wysoka też nie;)
Po drugie z jakiej paki mamy dopiero co nowo przybyłą osobę nagradzać uczestnictwem z tym skoro taka osoba może w każdej chwili uciec i poza tym nie znamy jej, więc jak mamy na nią głosować?
Udajerz blondynke czy niom jestes?
Chodzilo mi o to, ze jak ktos sie dzis zarejstruje i przez caly listopad bedzie sumiennie pisac (wzorowo) to czemu ma nie dostac tej nagrody? bo za pozno sie zarejstrowal? skandal. rownouprawnienie jest.
Polski rodowód w aktach
Jednorazowy i oryginalny
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Chodzilo mi o to, ze jak ktos sie dzis zarejstruje i przez caly listopad bedzie sumiennie pisac (wzorowo) to czemu ma nie dostac tej nagrody? bo za pozno sie zarejstrowal? skandal. rownouprawnienie jest.
Nikt nie mówił jeszcze w jaki sposób to będzie działać. Poza tym ani nie ja ani nie ty o tym decydujesz. I ja tylko proponuję. Więc teksty z blondynkami są nie na miejscu wręcz czuję się obrażona. Ale nie będę się odgryzać bo dzisiaj nie jestem w humorze.
A może zróbmy tak (to też tylko propozycja oczywiście), że na jakiś tydzień przed zakończeniem każdego miesiąca w jakimś specjalnym temacie każdy zainteresowany wytypuje swojego "użytkownika miesiąca" i z nich (albo z tych najczęściej wybieranych, jeśli będzie faktycznie dużo ludzi) zrobi się na trzy dni przed końcem miesiąca ankietę? Tylko oczywiście trzeba będzie uzasadniać swoje wybory (np. ktoś napisał dużo wartościowych postów, albo zaprosił dużo nowych użytkowników, którzy regularnie się udzielają, albo wymyślił coś fajnego itp.).
Bo punkty... zupełnie do mnie nie przemawiają.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
apropopo punktow - na jakiej zasadzie sa przydzielane? za co ile? w jakich dzialach itd itd
Polski rodowód w aktach
Jednorazowy i oryginalny
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
1) W działach Przedstaw Się, Śmietnik, Zabawy i podobnych punkty nie były od początku naliczane, więc nie sądze aby komuś zaliczyło - działy w których nie będzie naliczane trzeba wybrać i uzgodnić, na razie testujemy mechanizm konkurs ruszy dopiero w listopadzie
2) Punktacji nie mogę podać, ale punktowane są: założenie tematu, odpowiedż we własnym temacie, odpowiedź w innym temacie, ilość znaków i inne rzeczy z odpowiednimi wagami.
Przeczytaj cały post zanim spytasz ;]
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum