Pieniądze... są ważne, ale nie najważniejsze.
Potrzebne to jest niestety bardzo. Jeśli chcesz coś w życiu osiągnąć, to musisz je posiadać. Inaczej nici z tego.
Ludzie są pazerni, niektórzy wszytsko zrobią dla pieniędzy. Czego ja nie toleruję.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
ważne są ale nie aż tak wiadomo potrzebne są by przeżyć, co do tej piramidy wartości to na szczycie sie nie znajdują , ale zauważyłam że świat sie zmienia i coraz bardziej goni za pieniądzem
_________________ skończy się pokolenie JP2 zacznie sie pokolenie analfabetów
Gość kradnie orzeszki ze snikersów
Pieniądze nie są u mnie na szczycie moich wartości. Są ważne- zgadzam się. Dzięki nim możemy zaspokoić nasze niektóre ambicje, zrobić kariere.
Świat się zmienia, dużo ludzi stawia właśnie banknoty i monety na pierwszym miejscu. Chęć posiadania kapitału staje się dla niektórych celem zycia, co za tym idzie człowiek traci czasem moralność i robi wszystko by zdobyć ten cel. Nie popieram tego wcale.
Pieniądze są ważne nawet bardzo. To one pomagają człowiekowi i dzięki nim człowiek zaspokaja swoje potrzeby. Są one naprawdę ważne, bo bez nich się nie da żyć.
Aczkolwiek na pewno nie są one na samym szczycie piramidy, przynajmniej u mnie.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
No może i macie rację, że
Pieniądze nie są najważniejsze i
Nie kupisz miłości, przyjaźni itp.
Ale jak nie masz pieniędzy to jesteś nikim
Spójrzmy na takiego bezdomnego
On się martwi jak przeżyć następny dzień.
~~~
I jak pieniądze nie grają najważniejszej roli w życiu?
A taki biznesmen znajdzie szybko miłość.
Kupi Wille Itp.
No ja myśle że pieniądze są na szczycie piramidy wartości
Wartość pieniądza poznaje się dopiero wtedy, kiedy człowiek zaczyna zarabiać (naprawdę inaczej wydaje się pieniądze, które kosztowały nas dużo wysiłku niż takie).
A ogólnie -- czy ja wiem -- pieniądze są ważne, ale na pewno nie najważniejsze. Nie chciałabym żyć tak, żeby było mnie stać tylko na najbardziej podstawowe potrzeby, jeżeli nie mam za co sobie kupić wymarzonej bluzki, czy butów, to jestem nieszczęśliwa (: Ale z drugiej strony, gdybym dla tej wymarzonej pary butów miała zrezygnować z czegokolwiek, co teraz "mam" -- czyli ukochanego, studiów, czy czegoś, czego się nie da kupić -- to... nawet bym tego nie rozważała.
Więc pieniądze są istotne, ale trzeba być bardzo uważnym, bo łatwo się zgubić w pościgu za nimi.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum