Często się słyszy, jak ktoś mówi, że wierzy w ludzi. Mówią tak zarówno ateiści, jak i wyznawcy religi. Ale jak rozumiecie ową wiarę w człowieka? Czym ta wiara dla was jest i czy coś z niej wynika?
wierzycie w ludzi czy nie?
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Ja mogę powiedzieć tylko tyle że nie wierzę w ludzi.
Żyjemy w takich czasach że człowiek chce dobrze dla siebie i próbuje do tego dąrzyć depcząc po drodze innych.
Jedynym człowiekiem któremu ufam i wierzę jestem ja sama. Chociaż też nie do końca bo nie wiem co bym zrobił i jak się zachowała w różnych sytuacjach. Ale wierzę w to że jeszcze będą ze mnie ludzie;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Ale w jakim sensie wierzyć? Że coś mu się uda, jest w stanie zrobić wielkie rzeczy? W takie coś, owszem wierzę. Każdy może duzo zdziałać, jeśli na prawdę tego chce i nie poddaje się ;)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum