A tak to ona nie istnieje. Kto uważa że ma faceta przyjaciela, jest dla mnie śmieszny i okłamuje nie tylko nas ale i siebie.
Ty tak myślisz, ale dla mnie jest to możliwe. Może tak nie umiesz, ale ja mam przyjaciela-faceta i wielu dobrych kolegów-facetów.... I to nie znaczy że ja lub oni sobie niewiemco wyobrażają...
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Ja też miałam taki okres w życiu, że wierzyłam. Ale przejechałam się tyle razy, że już nie spróbuję (:
jeśli Ty się przejechałaś, to nie znaczy, że cały świat się na tym przejedzie. Nie jest tak na świecie, że jeśli Tobie jabłko nie smakuje, to dla wszystkich jest paskudne.
Wydaje mi się, że można przyjaźnić się z mężczyzną. Może to się przerodzić w miłość- ale nie musi. A być moze oboje są już w związku i są szczęśliwi? Albo jest to osoba, z którą nie wyobrażamy sobie reszty życia, nie pociąga nas etc.
oczywiście, że moje doświadczenia nie muszą się zawsze przekładać na ogół społeczeństwa, zauważ jednak, że to był tylko taki personalny dodatek do moich argumentów.
w zasadzie to nawet czekam, aż ktoś podzieli się doświadczeniami typu: "a u mnie jest inaczej, przyjaźnię się z facetem 10 lat i nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło (ani jemu) że możemy się nawzajem traktować jako obiekty seksualne".
ja uważam, że to się nie zdarza, nigdy się z tym nie spotkałam, nigdy z taką bezinteresowną, oddaną przyjaźnią -- ba, nawet nigdy o takiej nie słyszałam. i nie chodzi mi o posiadanie kolegów, z którymi można wyjść na piwo i czasem szczerze porozmawiać, bo to nie o to chodzi.
a zauważyłyście, że chłopak zawsze wybiera sobie na "przyjaciółkę" osobę, która go pociąga fizycznie i mu się podoba? i zawsze myśli trochę na zasadzie "a może kiedyś, jednak"
myślicie jak kobiety, zresztą, trudno się Wam dziwić, ale popatrzcie na to od drugiej strony. jasne -- kobiecie łatwo się nie zakochać w przyjacielu, jak to sobie ustali gdzieś tam w główce, tylko popełniamy ten błąd, że uważamy, że faceci myślą i traktują to w ten sam sposób. a tak przecież nie jest (:
A tak to ona nie istnieje. Kto uważa że ma faceta przyjaciela, jest dla mnie śmieszny i okłamuje nie tylko nas ale i siebie.
Ty tak myślisz, ale dla mnie jest to możliwe. Może tak nie umiesz, ale ja mam przyjaciela-faceta i wielu dobrych kolegów-facetów....
Masz rację nie umię rozmawiać z facetami o moich intymnych problemach, nie umiem chodzić z nimi na zakupy, i wielu innych podobnych rzeczy nie umiem, a przecież jakby nie było to przyjaźń też na tym polega zazdroszczę ci że ty to wszystko umiesz
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Wiadomo,że łatwiej nam przyjaźnić się z dziewczynami,bo o wiekszej ilości spraw można z nimi porozmawiać i fajniej z dziewczyną iść na zakupy,ale chłopak to też człowiek i może być przyjacielem,mimo że ma inne spojrzenie na różne sprawy.Sama mam paru przyjaciół chłopaków.
_________________ 'Śmiejecie się ze mnie,że jestem inny,ja śmieję się z was,bo wszyscy jesteście tacy sami.'
Masz rację nie umię rozmawiać z facetami o moich intymnych problemach, nie umiem chodzić z nimi na zakupy, i wielu innych podobnych rzeczy nie umiem, a przecież jakby nie było to przyjaźń też na tym polega
Takie rzeczy możesz robić z przyjaciółkami, ale z chłopakami można pogadać o wielu rzeczach, o których większość dziewczyn nie ma pojęcia. Np. o sporcie :D albo ja mogę o muzyce, bo to raczej chłopcy (a nie dziewczyny) słuchają metalu. Choć dziewczyny też (ja jestem przykładem ).
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Przyjaźń polega na zaufaniu i na tym że można drugiej osobie powiedzieć wszystko. Rozumiem, jeśli chłopak jest z dziewczyną w związku to wtedy przyjaźń jest łatwiejsza i ona istnieje. Nie rozumiem natomiast tego jeśli ktoś twierdzi że ma przyjaciela faceta i nic więcej go z nim nie łączy. Wiadomo że chłopak częściej spędza czas z kolegami niż z dziewczyną która jest tylko jego koleżanką. Sądzę że przyjaźń między dziewczyną a facetem może istnieć dopiero wtedy gdy są w związku.
Takie jest moje zdanie na ten temat i nie zamierzam go w najbliższym czasie zmieniać;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Ja osobiście nie wierzę w przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną. Tak jak napisała Buka... jeżeli jest się w związku, to owszem ta przyjaźń istnieje. Ale ja sobie nie wyobrażam mieć faceta i spotykać się z 'przyjacielem'. Czuła bym sie raczej nie w porządku co do mojego faceta.
Mam znajomą, która przyjaźni się z chłopakiem pomimo tego, że ma faceta. Przyjaźnią się już rok i żaden z nich nie widzi w tym nic złego. Więc chyba jednak na przyjaźń istnieje ^^
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
A ja i tak wiem, że jest coś takiego możliwe, ale może to zależy od dziewczyny i od chłopaka. Bo np. jakaś barbie się z metalem nie zaprzyjaźni, ale dziewczyna-metal z chłopakiem-metalem - czemu nie? Można potem jeździć razem na koncerty, na zloty różne czy łazić po mieście siejąc spustoszenie I jest ok ;)
No to takie coś jak Ty napisałaś, to raczej przyjaźnią bym nie nazwała. Można z przyjacielem jeździć na koncerty, łazić po mieście siejąc spustoszenie i te inne co wymieniłaś. Ale przyjaciel to nie osoba tylko do towarzystwa. Przyjaciel, to jest ktoś bliski Tobie. Więc to co napisałaś to mi bardziej podchodzi pod zwykłą znajomość, po prostu kumple.
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Tacy kumple nie raz mnie bardziej rozumieją w wielu sprawach, pomogą i doradzą lepiej niż najlepsza przyjaciółka -,-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum