zdaje mi się że tak. Tam giną niewinni ludzie, więc trzeba coś z tym zrobić. Tylko szkoda że tak mało państw popiera Gruzję. Słowa że dzisiaj Gruzja a jutro być może Polska, są jak najbardziej trafione. Nie wiadomo co się może stać.
Tylko jak Polska wyśle swoje wojska przeciw Ruskim to my dostaniemy po dupie.
W ogóle teraz jak już USA się też wtrąciło, to nie wiadomo o się może zdarzyć. Może i nawet III Wojna Światowa (oby nie)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
uważam że tak no bo niby co Gruzja zrobiła by taki gigant jakim jest Rosja na nią napadała
zresztą Buka ma racje jak my swoje wojska wtrącimy to my oberwiemy.
No ale ogólnie to dobrze że sie USA wtrąciło no bo taki bogaty kraj dla którego nie taki problem wysłać wojska do Europy by wspomóc któryś kraj.No ale jak sie zaczną tłuc to napewno wojna rozpęta lub po prostu załatwić to dyplomatycznie.
tak na marginesie to czasami mam wielką ochotę wtłuc Rosji no bo niby do uni nie należy ale Europą trzęsie równo
_________________ skończy się pokolenie JP2 zacznie sie pokolenie analfabetów
Gość kradnie orzeszki ze snikersów
Może nie powiem nic mądrego,ale dla mnie to dziwne że mamy wojne. Przecież to powoduje olbrzmie straty. A co do nas to popieram zdanie,że jeszcze nas coś może trafić.Dobrze,że zaoferowaliśmy pomoc. Coś słyszałam,że rosja jest czemuś przeciwna- czemuś co mam nam pomoc czy jakos tak
_________________ W życiu ważne jest to co osiągnąłeś...
Malwa Ruskie już się wkurzyli i powiedzieli że Polska im zapłaci (czyli chyba oberwie) za to że podpisali umowę o tej tarczy antyrakietowej, bo oni myślą że to przeciw nim jest wymierzone.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Rosja od początku była przeciwna tej całej tarczy antyrakietowej tylko nie wiadomo czemu ,bo wątpie by Polska była na tyle głupia by ją atakować, no ale ja mam nadzieje że wojny nie będzie i że rozwiążą to innym sposobem niż wojną no ale nie pozostaje nam nic innego jak czekać
_________________ skończy się pokolenie JP2 zacznie sie pokolenie analfabetów
Gość kradnie orzeszki ze snikersów
Rosja od początku była przeciwna tej całej tarczy antyrakietowej tylko nie wiadomo czemu ,bo wątpie by Polska była na tyle głupia by ją atakować,
władze nad tarczą mają głownie amerykanie a tylko będzie ona położona na naszym terytorium ;)
tu raczej chodzi o to że prestiż militarny polski się zwiększy w świecie i przez to będzie grozniejszym przeciwnikiem niż jest teraz dla Rosji. Drugi minus jaki jest dla naszego sąsiada :) to taki że Amerykanie będą nas bronić bo wkońcu tam mają swoją tarcze więc w obronie i pomocy naszemu kraju będą miały swój interes
Putin powtarza błędy Hitlera sprzed drugiej wojny. Przejmowanie słabych krajów, krain geograficznych wywoła w końcu zbrojny atak na wieksze niepodległe państwo i w konsekwencji wojnę. USA faktycznie jest potęgą, ale oni nie chcą się angażować w wojny w Europie. Dlatego Rosja robi co chce, do czasu, aż napotka opór. A ów oprór może nastąpić dopiero po 'anschluss' Białorusi, Ukrainy, Polski. Wiadomo już, że Rosjanie testowali ogromną rakietę Topol bodajże- konsekwencja stawiania tarczy w Polsce. Moim zdaniem tarcza w Polsce to złe rozwiązanie. Będziemy pierwszym celem przy ewentualnej wojnie. I powtórzy się sytuacja z drugiej wojny św. Póki co nie jesteśmy potęgą militarną więc lepiej się nie pchać do wojen. Mniej na tym przynajmniej ucierpimy.
_________________ Wielki zegar z krzywą tarczą, oglądają psy i tańczą w rytm melodii tam zza ściany, którą grał już kiedyś ktoś...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum