Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Wulgaryzmy
Autor Wiadomość
BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:44   

Że wszyscy tak robią, to Ty też musisz? Bo to jest normalne? Tak?
Fajną masz szkołę. Nauczyciele też przeklinają? :-P

Dziewczynom bardziej nie pasuje przeklinać niż chłopakom. To są kobiety, płeć piękna, więc powinny się potrafić zachować i odróżniać od facetów.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Mayos 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:46   

KaSiuLLka napisał/a:
No wiec BlackSmile odpowiadam ci ! ze wiekszosc ludzi w szkoŁach klubach itp. uzywa wulgaryzmow i jakos nie wszyscy zwracaja na to uwage !

a co do przeklinajacych dziewczyn- sa roznego typu dziewczyny sa i te suptelne co nie uzywaja i sa te co uzywaja i to jest ich wybor wiec niewiem wogole skad jakies uwagi co do tego !

Co do pierwszej części posta, właśnie o tym mówiłem. To się tak wżyło w naszą polską społeczność, że nikogo to nie obchodzi. A to zły znak :-o Niedługo, a nawet politycy zaczną publicznie używać obelżywych słów. No, niektórzy to już zaczęli. Te wszystkie "on jest cham", i te inne :-D Pomyśleć, jak Polska będzie wtedy wyglądać na arenie międzynarodowej O.o Cóż...sami sobie szkodzimy.

A te dziewczyny, co klną, to nie są dziewczyny i nie będą z nich kobiety, i już ^_^ Jak to mówią - facet to świnia - i, z tego porównania wnioskując, tylko on może kląć :-D

Tchórz nie zazna życia,
Bohater nie zazna śmierci...

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:48   

Nie ja nigdy nic nie robie bo ktos tak robi, zawsze robie to co chcem !
A no wiem ze szkoŁe mam fajna, moze nauczyciele nie przeklinaja, ale jak uczniowie na przerwach przeklinaja to zdarza im sie ze udaja ze nic nie sŁyszeli ;d

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:50   

No ale ci młodsi nie rozumieją tego, że te wulgaryzmy tylko oszpecają nasz polski język i nie robią nic, żeby zlikwidować takie zachowanie. Dzieci zaczynają przeklinać, bo tak robią wszyscy.

Kasiulko, `chcę` się pisze... Przepraszam, że poprawiam, ale ten błąd mnie wkurza, jak żaden inny.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Ostatnio zmieniony przez BlackSmile 2008-07-24, 14:51, w całości zmieniany 1 raz  

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:51   

a nie uwazacie ze jak by zadna dziewczyna nie przeklinaŁa to byŁy by uwazana za "zabardzo grzeczne" ??

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:52   

KaSiuLLka napisał/a:
a nie uwazacie ze jak by zadna dziewczyna nie przeklinaŁa to byŁy by uwazana za "zabardzo grzeczne" ??

A czy to jest jakiś wstyd?

Axl Rose

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:52   

No to dzieci a nastolatkowie rozumieja juz co mowia i wogole wiec sami maja wybor czy przeklinaja czy nie !

Dziekuje ze pilnujesz mojej ortografi ;d !

[ Dodano: 2008-07-24, 15:53 ]
Nie ze wstyd ale moim zdaniem osoby za grzeczne sa nudne, np. ja nie umiaŁabym i nie miaŁa bym o czym z nimi gadac !

Mayos 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:54   

KaSiuLLka napisał/a:
Nie ja nigdy nic nie robie bo ktos tak robi, zawsze robie to co chcem !
A no wiem ze szkoŁe mam fajna, moze nauczyciele nie przeklinaja, ale jak uczniowie na przerwach przeklinaja to zdarza im sie ze udaja ze nic nie sŁyszeli ;d

Nauczyciele chyba w większości szkół udają, że nic nie słyszeli. Komu by się chciało setki razy na każdej przerwie zwracać uwagę? :roll: ... No właśnie, raczej nikomu :-) Po prostu wiedzą, że raczej nic się z tym nie robi, i tak jak wiele razy mówiłem, cieszą się z tego, że sami tacy nie są ^_^

Tchórz nie zazna życia,

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:56   

Jakoś ze mną rozmawiasz ;D

Mówię o dzieciach i wpływie środowiska na ich zachowanie. Wiadomo, że z nastolatkami jest inaczej... [ironia?]

Nie pilnuje, ten błąd mnie drażni, bo strasznie rzuca się w oczy ;-)

Axl Rose

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 14:58   

No bo ty nei wydajesz sie jakas taka za bardzo gdzieczna ! A poza to tylko forum, tu rozmawiam z kazdym, kto ma odwage wyrazac swoeje zdanie !

Mayos 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 15:04   

A mnie oburza to, że sądzisz, iż nie ma z takimi o czym gadać o.o Przecież tacy zwykle duszą się w sobie, bo jakoś nikt nie chce z nimi gadać. A tacy grzeczni to niby równocześnie uczą się lepiej. Mają więc większą wiedzę. I przynajmniej na takie tematy ze szkoły i nauki wzięte można pogadać. Pewno wiele godzin by zleciało, nim się skończą pomysły na konwersacje o czymś tam z chemii (chemiczne i fizyczne właściwości wody, albo na przykład, budowa jakichś tam atomów, które z układu Mendelejewa się pamięta, wraz z ich liczbą atomową, czy jeszcze coś innego xD), fizyki (tutaj nie mam na razie konkretnych przykładów, bo jakby nie patrzeć, nie byłoby o czym gadać, mając tylko wiedzę z pierwszej klasy gimnazjum xP), i innych, pewnie dla większości nieuków, "dziwnych" tematów.

P.S.
Ale, ale! Zbiegamy z tematu! ;-)

Tchórz nie zazna życia,

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 15:16   

No tak ale powiem ci ze przynajmnjiej paczka z ktora ja sie zadaje nie rozmawia raczej na takie tematy "moze jestesmy inni" i inne rzeczy nas kreca

P.S
No wŁasnie to lepiej powrocmy do tematu ;p!

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 15:26   

KaSiuLLka napisał/a:
No wiec BlackSmile odpowiadam ci ! ze wiekszosc ludzi w szkoŁach klubach itp. uzywa wulgaryzmow i jakos nie wszyscy zwracaja na to uwage !

a co do przeklinajacych dziewczyn- sa roznego typu dziewczyny sa i te suptelne co nie uzywaja i sa te co uzywaja i to jest ich wybor wiec niewiem wogole skad jakies uwagi co do tego !

dziewczyno, może najpierw skup się nad ortografią? Suptelna? A co to takiego? niewiem? Nie z czasownikami piszemy osobno, znaki interpunkcyjne stawiamy zaraz za wyrazem. Zaraz mi powiecie, że się czepiam, ale chyba też uważacie, że przydałaby się jej lekcja z języka polskiego. Albo polecam przeglądarkę Mozilla firefox- jest tam słownik :)

To nie chodzi o jakąś subtelność, wrażliwośc czy o Bóg wie jeszcze o co. Tylko o to, jak inni ludzie nas postrzegają. Może to głupie, ale tak się zachowała. Kobieta powinna być piękna, czysta, czysta :) I wiele osób tego od nas wymaga. Oczywiście nie wszyscy. Jeśli przebywasz w towarzystwie, gdzie liczy się kto więcej wypije, kto pierwszy się zrzyga, albo kto więcej w ciągu minuty użyje wulgaryzmów, to oczywiście, będziesz miała powodzenie.
Ale gdy wyjdziesz do ludzi, stwierdzą, że jesteś niewychowaną smarkulą która uważa się za dorosłego człowieka. I to, że nie przeklinasz nie oznacza, że jesteś grzeczna. Ja też nie jestem aniołem (^^) ale nie używam często przekleństw. Jestem lubiana, zapraszana na imprezy, a mimo to jestem bardzo dobrą uczennicą, dostałam się do dobrego liceum. Przeklinanie w dużym stopniu podkreśla, ze jesteś niekulturalna, a nie niegrzeczna. W ogóle to tak fajnie być 'bad'? Na cholerę Ci to jest?

Mayos napisał/a:
A tacy grzeczni to niby równocześnie uczą się lepiej. Mają więc większą wiedzę. I przynajmniej na takie tematy ze szkoły i nauki wzięte można pogadać.

Nie jest powiedziane, że osoba dobrze ucząca się nie pije, nie pali, nie przeklina. Może być jak ten żul spod sklepu ;p ale ma ambicje, chce być kimś w przyszłości I to wystarczy.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 18:25   

KaSiuLLka napisał/a:
Nie ze wstyd ale moim zdaniem osoby za grzeczne sa nudne, np. ja nie umiaŁabym i nie miaŁa bym o czym z nimi gadac !

przepraszam że zapytam ile masz lat? :-P

To co piszesz trochę mnie śmieszy. Może właśnie dojrzewasz, przechodzisz przez ten wspaniały wiek buntu, bo twoim zdaniem ten kto zachowuje się przyzwoicie jest gorszy.

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 19:51   

No ta przechodze przez dojrzewanie !
Ej ale nie chodziŁo mi o to ze jest gorszy czy cos, ale o to ze poprostu dla mnie takie osoby sa nudne ;d !

Odpowiedz do tematu