No wiec BlackSmile odpowiadam ci ! ze wiekszosc ludzi w szkoŁach klubach itp. uzywa wulgaryzmow i jakos nie wszyscy zwracaja na to uwage !
a co do przeklinajacych dziewczyn- sa roznego typu dziewczyny sa i te suptelne co nie uzywaja i sa te co uzywaja i to jest ich wybor wiec niewiem wogole skad jakies uwagi co do tego !
Co do pierwszej części posta, właśnie o tym mówiłem. To się tak wżyło w naszą polską społeczność, że nikogo to nie obchodzi. A to zły znak Niedługo, a nawet politycy zaczną publicznie używać obelżywych słów. No, niektórzy to już zaczęli. Te wszystkie "on jest cham", i te inne Pomyśleć, jak Polska będzie wtedy wyglądać na arenie międzynarodowej O.o Cóż...sami sobie szkodzimy.
A te dziewczyny, co klną, to nie są dziewczyny i nie będą z nich kobiety, i już ^_^ Jak to mówią - facet to świnia - i, z tego porównania wnioskując, tylko on może kląć
_________________ Kto nie chce kiedy może, ten nie będzie mógł kiedy będzie chciał.
Tchórz nie zazna życia,
Bohater nie zazna śmierci...
Nie ja nigdy nic nie robie bo ktos tak robi, zawsze robie to co chcem !
A no wiem ze szkoŁe mam fajna, moze nauczyciele nie przeklinaja, ale jak uczniowie na przerwach przeklinaja to zdarza im sie ze udaja ze nic nie sŁyszeli ;d
_________________ Winicie mnie za to ze jestem rozpieszczona ?
wasza sprawa !
Ja sobie w zyciu rade dam !
No ale ci młodsi nie rozumieją tego, że te wulgaryzmy tylko oszpecają nasz polski język i nie robią nic, żeby zlikwidować takie zachowanie. Dzieci zaczynają przeklinać, bo tak robią wszyscy.
Kasiulko, `chcę` się pisze... Przepraszam, że poprawiam, ale ten błąd mnie wkurza, jak żaden inny.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Everybody lies! :P
Ostatnio zmieniony przez BlackSmile 2008-07-24, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie ja nigdy nic nie robie bo ktos tak robi, zawsze robie to co chcem !
A no wiem ze szkoŁe mam fajna, moze nauczyciele nie przeklinaja, ale jak uczniowie na przerwach przeklinaja to zdarza im sie ze udaja ze nic nie sŁyszeli ;d
Nauczyciele chyba w większości szkół udają, że nic nie słyszeli. Komu by się chciało setki razy na każdej przerwie zwracać uwagę? ... No właśnie, raczej nikomu Po prostu wiedzą, że raczej nic się z tym nie robi, i tak jak wiele razy mówiłem, cieszą się z tego, że sami tacy nie są ^_^
_________________ Kto nie chce kiedy może, ten nie będzie mógł kiedy będzie chciał.
Tchórz nie zazna życia,
A mnie oburza to, że sądzisz, iż nie ma z takimi o czym gadać o.o Przecież tacy zwykle duszą się w sobie, bo jakoś nikt nie chce z nimi gadać. A tacy grzeczni to niby równocześnie uczą się lepiej. Mają więc większą wiedzę. I przynajmniej na takie tematy ze szkoły i nauki wzięte można pogadać. Pewno wiele godzin by zleciało, nim się skończą pomysły na konwersacje o czymś tam z chemii (chemiczne i fizyczne właściwości wody, albo na przykład, budowa jakichś tam atomów, które z układu Mendelejewa się pamięta, wraz z ich liczbą atomową, czy jeszcze coś innego xD), fizyki (tutaj nie mam na razie konkretnych przykładów, bo jakby nie patrzeć, nie byłoby o czym gadać, mając tylko wiedzę z pierwszej klasy gimnazjum xP), i innych, pewnie dla większości nieuków, "dziwnych" tematów.
P.S.
Ale, ale! Zbiegamy z tematu!
Tchórz nie zazna życia,
No wiec BlackSmile odpowiadam ci ! ze wiekszosc ludzi w szkoŁach klubach itp. uzywa wulgaryzmow i jakos nie wszyscy zwracaja na to uwage !
a co do przeklinajacych dziewczyn- sa roznego typu dziewczyny sa i te suptelne co nie uzywaja i sa te co uzywaja i to jest ich wybor wiec niewiem wogole skad jakies uwagi co do tego !
dziewczyno, może najpierw skup się nad ortografią? Suptelna? A co to takiego? niewiem? Nie z czasownikami piszemy osobno, znaki interpunkcyjne stawiamy zaraz za wyrazem. Zaraz mi powiecie, że się czepiam, ale chyba też uważacie, że przydałaby się jej lekcja z języka polskiego. Albo polecam przeglądarkę Mozilla firefox- jest tam słownik :)
To nie chodzi o jakąś subtelność, wrażliwośc czy o Bóg wie jeszcze o co. Tylko o to, jak inni ludzie nas postrzegają. Może to głupie, ale tak się zachowała. Kobieta powinna być piękna, czysta, czysta :) I wiele osób tego od nas wymaga. Oczywiście nie wszyscy. Jeśli przebywasz w towarzystwie, gdzie liczy się kto więcej wypije, kto pierwszy się zrzyga, albo kto więcej w ciągu minuty użyje wulgaryzmów, to oczywiście, będziesz miała powodzenie.
Ale gdy wyjdziesz do ludzi, stwierdzą, że jesteś niewychowaną smarkulą która uważa się za dorosłego człowieka. I to, że nie przeklinasz nie oznacza, że jesteś grzeczna. Ja też nie jestem aniołem (^^) ale nie używam często przekleństw. Jestem lubiana, zapraszana na imprezy, a mimo to jestem bardzo dobrą uczennicą, dostałam się do dobrego liceum. Przeklinanie w dużym stopniu podkreśla, ze jesteś niekulturalna, a nie niegrzeczna. W ogóle to tak fajnie być 'bad'? Na cholerę Ci to jest?
Mayos napisał/a:
A tacy grzeczni to niby równocześnie uczą się lepiej. Mają więc większą wiedzę. I przynajmniej na takie tematy ze szkoły i nauki wzięte można pogadać.
Nie jest powiedziane, że osoba dobrze ucząca się nie pije, nie pali, nie przeklina. Może być jak ten żul spod sklepu ;p ale ma ambicje, chce być kimś w przyszłości I to wystarczy.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Nie ze wstyd ale moim zdaniem osoby za grzeczne sa nudne, np. ja nie umiaŁabym i nie miaŁa bym o czym z nimi gadac !
przepraszam że zapytam ile masz lat?
To co piszesz trochę mnie śmieszy. Może właśnie dojrzewasz, przechodzisz przez ten wspaniały wiek buntu, bo twoim zdaniem ten kto zachowuje się przyzwoicie jest gorszy.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum