Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Wygląd czy mądrość?
Autor Wiadomość
Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 18:26   Wygląd czy mądrość?

Ostatnio czytałam dosyć ciekawy artykuł w Internecie.
Zapytano wiele młodych dziewczyn (14-16 lat) co jest dla nich ważniejsze: wygląd czy mądrość. Odpowiedzi były różne. Niektóre stwierdzały że wygląd, inne że mądrość a jeszcze inne, że to jest tak samo ważne.

A co Wy uważacie? Co jest dla Was ważniejsze? Co jest bardziej przydatne w życiu?

Zachęcam do dyskusji.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 18:32   

nie tyle madrosc co nastawienie do zycia i jako taki rozsadek :):):)

wyglad az taki powazny nie jest:) bo on mija;)
choc nie powiem ze mam bardzo przystojnego Lubego:)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 18:34   

To jest tak, że gdy się kocha, wygląd się nie liczy całkowicie. Jeśli nie ma tego uczucia, to ludzie patrzą na wygląd.
Oczywistym jest, że ludzie najpierw patrzą na wygląd. Może nie oceniają od razu, ale mają jakieś wyobrażenie na temat danej osoby, czy nam się podoba jego styl ubioru, może ma krzywy nos, krzywe zęby, brzydko jest obcięty/a. To wszystko wpływa na to, czy kogoś zaakceptujemy i czy będziemy chcieli się z tą osobą zapoznać:)
Charakter jest dla mnie ważny przy głębszej znajomości:) Jeśli mam kumpla, z którym zamienię trzy słowa na tydzień, to nie musi być jakimś tam świetnym z charakteru;) Ale nie mogłabym spędzać wiele czasu z osobą, z którą nie mam np. o czym rozmawiać:)
A dla mnie 'mieć charakter', to 'mieć swoje zdanie i potrafić podać argumenty, które to zdanie poprą'. Ot, co;) Z tym się wiąże inteligencja np. Poza tym ciekawe spojrzenie na świat. I inne, nie będę tu wymieniać, bo nie o to chodzi.
Także hm... i to i to jest ważne. Ale dla mnie nie wygląd, a estetyka:)

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 18:39   

Typowe dziewczyny! ;p Tylko mówicie o kontaktach damsko-męskich ;p
Chodziło mi nie tylko o to, ale również o pracę, etc ;)

żeby nie było, ja pózniej sie wypowiem ;)
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 18:48   

W sensie, chodzi Ci o to, czy 'ładni' mają łatwiej w życiu?;p
Bo moim zdaniem to już jest osobny temat:)
Ale, jeśli już, to myślę, że tak, mają łatwiej w życiu, ale nie tylko ładni, ale też zadbani, zawsze uśmiechnięci i pozytywnie nastawieni do życia.

A w pracy myślę jednak, że kierują sie inteligencją lub, prędzej, CV, bo nie da się poznać i ocenić osoby, czy jest inteligentna i czy się nadaje na stanowisko po jednej rozmowie;)

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-06-24, 11:49   

Staram się patrzeć nie na wygląd, tylko na to, co ktoś ma w środku, bo w sumie, to się bardziej liczy. Chociaż, przy pierwszym spotkaniu często patrzymy na wygląd. To pierwsze wrażenie przy poznaniu nowej osoby.
Nic nie przeszkodzi w tym, że koleś jest mądry i przy okazji przystojny ^^

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Antares 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-04, 00:54   

Pierwsze wrażenie to zawsze wygląd, bo raczej patrząc na kogo ie wiemy czy mądry jeste czy nie ;]

Ja zdecydowanie mądrość :)

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2008-08-10, 19:12   

Moim zdaniem stawiam na mądrość. Jasne, przy pierwszym spotkaniu z jakąś osobą patrzymy na wygląd, bo to widzimy i oceniamy. Jak wgłebimy się w dalszą znajomość z kimś to dostrzegamy charakter, mądrość drugiej osoby.
Wygląd możemy łatwo zmienić jesli chcemy, a mądrość jest w nas zapisana.

DerAmg 
generał

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-10, 20:58   

Po pierwsze nie wyglad czy madrosc sie liczy w zyciu. W zyciu trzeba byc skur***m by sobie poradzic. Niestety, przynajmniej w Polsce.
Ogólnie pierwsze sie zwraca uwage na wyglad. Dopiero potem odkrywamy wnetrze czlowieka. I niestety duza czesc ludzi jest skreslana juz na wstepie za ów wyglad. Osobiscie w sprawach damsko- meskich wole miec madrzejsza druga polówke niz ladniejsza. Bo równie dobrze moge mieszkac z manekinem... Wg mnie z uroda mozna dyskutowac, bo to kwestia gustu, a inteligencja i umiejetnosc rozwiazywania problemów to juz inna bajka...

Marti250 
Dark girl

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-11, 16:19   

DokladnieDerAmg, ..
jesli ktos jest inteligenty a brzydki to zawsze mozna go 'podrasowac' , za to inteligencji ani sie nie kupi ani nie nabedzie (no moze jedynie z wiekiem).. wiec ja stawiam na madrosc.. choc wyglad tez jest wazny. ale moim zdaniem mniej. tak 70% na 30% stawiam inteligencje i madrosc..

Mistines 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-11, 21:39   

Owszem, mądrość,charakterek jest ważniejszy. Ale uroda też jest ważna. Gadać można mieć o czym,ale nie chciałabym jednak czuć obrzydzenia kiedy zebrało by mi sie np. na przytulanie.

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-08-11, 23:20   

Tak, tak... każda z Was piszę, że oczywiście, że mądrość. Ale jednak jest inaczej... zawsze na co się patrzy, to jest wygląd. Ciekawe, czy spojrzałybyście na takiego faceta, który jest mądry a wygląda jak szara myszka... czy wybrałybyście przystojnego, opalonego, ale za to głupiego faceta. Na którego bardziej zwróciłybyście uwagę? Ja myślę, że na tego drugiego...

Ja się przyznam, że też zawsze gadałam, że wygląd jest nie ważny, tylko to co ma się w głowie. No i w sumie swoimi czynami zaprzeczałam temu, co mówiłam.
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-12, 09:19   

Pociąg fizyczny jest bardzo ważny -- bo bez tego nie stworzy się dobrego związku, nie oszukujmy się. Poezja i filozofia są piękne, ale w życiu codziennym cielesność odgrywa ogromną rolę i facet, który wzbudza w nas obrzydzenie nie będzie dobrzym partnerem ani do całowania, ani do seksu.

Co ciekawe, kandydat na partnera nie musi być wcale przystojny w ogólnym rozumieniu, wystarczy, że ma coś w sobie, co nas pociąga.

Ale z drugiej strony, związki również nie opierają się tylko na seksie i na wspólnym pokazywaniu się wśród znajomych -- więc dobrze, żeby mieć z chłopakiem o czym porozmawiać.

Mówię w zasadzie oczywiste rzeczy (:
Konkluzja jest taka, że uroda nie musi wykluczać mądrości -- mam chłopaka, który jest bardzo przystojny, ale jest też wielkim wyzwaniem intelektualnym. Ale jednak mądrość jest dla mnie chyba trochę ważniejsza, naprawdę, nie potrafiłabym być z facetem, który np. nie lubi czytać, przysięgam.

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-08-14, 13:08   

XxJustaxX napisał/a:
Tak, tak... każda z Was piszę, że oczywiście, że mądrość. Ale jednak jest inaczej... zawsze na co się patrzy, to jest wygląd. Ciekawe, czy spojrzałybyście na takiego faceta, który jest mądry a wygląda jak szara myszka... czy wybrałybyście przystojnego, opalonego, ale za to głupiego faceta. Na którego bardziej zwróciłybyście uwagę? Ja myślę, że na tego drugiego...

wydaje mi sie że trudno być z kimś kto nas nie pociąa fizycznie a wrecz odwronie albo nawet obrzydza:) wyglad w ziązku tez jest bardzo ważny:)
i wiem to po sobie:) bo mimo że mój ziwazek trwa już prawie (niepełne) 4 lata to nadal sie stroje prostuję kreće maluje i stoje przed lustre aby się podobać swojemu facetowi i czuć się przy nim atrakcyjna :) choć doskonale wiem że gdybym wyszła w papilotach i bez makijażu oraz piżamie to pewnie nie zwrócił by uwagi :)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

DominiSiiA. [; 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-23, 18:09   

hm, według mnie mądrość zdecydowanie, lepiej mieć o czym porozmawiać, niż mieć na kogo popatrzeć. choć nie zaprzeczam, wygląd zewnętrzny, atrakcyjność jest również ważna, bo to przecież ona odgrywa pierwszą rolę, pierwsze wrażenie zależy tylko od niej. (; mimo wszystko jedno nie wyklucza drugiego. (;

Odpowiedz do tematu