Parę razy się zdarzyło im nie powiedzieć:) Zaoszczędziłam sobie tym stresów.
Zresztą, moi nie muszą chodzić na wywiadówki, bo czasem są wzywani do szkoły i utrzymują stały kontakt z pedagogiem z wychowawcą.
_________________ Posłuchaj. Gdyby mi się ziemia rozstąpiła pod nogami... rozumiesz? Gdyby mi niebo miało zawalić się na łeb - nie cofnę się, rozumiesz? Za takie szczęście oddam życie...
Mieliscie taka sytuacje kiedys ze nie powiedzieliscie rodzica np o planowanej wywiadowce:)?
Tak. Raz w życiu. Bo nigdy nie miałam problemów z nauką, ale na początku tego roku dosyć olałam naukę i chwilę przed wywiadówką, złapałam złe oceny i nie zdążyłam ich poprawić.
Pech chciał, że na następny dzień moja ciotka wspomniała o wywiadówce. I musiałam się wykręcać sklerozą ;p
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Oj wezcie mi nic nie mowcie o wywiadówkach :/ w poniedziałek mam u siebie w szkole :/ ehh... oj nie będzie tak źle bo stopnie poprawiłam , a i tak mam dobre/miałam ;)
Oj ale zawsze to jest takie stresujace.... bo zazwyczaj moja mam w dniu wywiadowki ma zly zien bo ktos ja musi wkurzyc niekiepsko :/ i pozniej jak sie jej cos nie spodoba to sie wylaowuje w domu jak wroci z zebrania.
_________________ ♥ Why do all good things come to an end? :((( ♥
Mnie wywiadówki nie stresują ;P Uczę się dobrze, nie mam powodów do ukrywania ich przed rodzicami. Wychowawczynię też mieliśmy lajtową i nie zdradzała pewnych naszych klasowych spraw
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
zawsze jest 'poważna rozmowa', no ale mam spoko rodziców i potrafią zrozumieć pewne sprawy np. że ważniejsza jest dla mnie edukacja w kierunku muzycznym niż gimnazjum ;)
Mieliscie taka sytuacje kiedys ze nie powiedzieliscie rodzica np o planowanej wywiadowce:)?
zawsze mówiłam o wywiadówkach i o złych ocenach, no i tak prędzej czy później by się dowiedzieli. Całe szczęście że uczyłam się zawsze dosyć dobrze więc czekanie na powrót rodziców z zebrania było bezstresowe;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Czy mieliśmy? Odkąd poszłam do liceum ani razu nie powiedziałam rodzicom o wywiadówce. I jakoś żyję. Oni też. Szkoła też.
_________________ I trzeba być wielkim przyjacielem i mocnym przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny.
Czy mieliśmy? Odkąd poszłam do liceum ani razu nie powiedziałam rodzicom o wywiadówce. I jakoś żyję. Oni też. Szkoła też.
a wychowawczyni się nie wypytuje ani rodzice?
u mnie jak rodzic nie był na wywiadówce zaraz telefon do domu i trzeba było umówić się na spotkanie z panią wychowawczynią
Wypytywała, ale w końcu dała sobie spokój, uznając, że moi rodzice się mną w ogóle nie interesują, co skwapliwie potwierdziłam.
Co do rodziców - kiedy pytają zawsze mówię, że albo już była, albo nie wiem kiedy będzie następna. Po co mają sobie głowę zawracać.
_________________ I trzeba być wielkim przyjacielem i mocnym przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny.
ja też zawsze mówiłam o wywiadówkach.. Uczę się dobrze, więc rodzice są przyzwyczajeni do jakiś lepszych ocen, a jak tylko np. jakaś dwója mi wpadła to trochę im już nie pasowało i coś gadali.. ale tak to lajtowo mam w tych sprawach..
We wtorek czeka mnie wywiadówka.. xD teraz to się troche obawiam, bo nie za dobre oceny mi się nazbierały.. hyy..-Pożyjemy zobaczymy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum