Z tego co ja wiem, to farmaceuci [przynajmniej w okolicach mojego miejsca zamieszkania] zarabiają dużo, a aptekę może otworzyć tylko farmaceuta, ale dopiero po 3 latach pracy.
Ale ok, skończmy to ;)
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Za minimalną pensję? Dziewczyno zorientuj się najpierw zanim coś napiszesz. Farmaceuci właśnie zarabiają ładne pieniądze za to stanie za okienkiem i rozszyfrowywanie recept lekarzy.
U mnie w mieście zarabiają minimalne wynagrodzenie, także wiem jak jest.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
W sumie zarobki zależą od miejsca pracy i jak kto pojmuje wartość pieniądza.
Cytat:
W zależności od miejsca pracy i zajmowanego stanowiska różne są też zarobki. Farmaceuci w aptekach zarabiają 2- 3 tys. zł miesięcznie. W międzynarodowym koncernie farmaceutycznym na niższych stanowiskach mogą zarobić w granicach 3-5 tys. zł.
pola, biologię uniwersytecką. na biotechnologię też bym się dostała, ale nie składałam nawet papierów, bo to taki bardziej hm ścisły kierunek, mają więcej fizyki, matematyki, chemii itd. a ja kocham bardzo biologię i będę teraz pisać magisterkę na zakładzie fizjologii i toksykologii rozrodu, na biotechnologii bym musiała pewnie męczyć biochemię, albo biofizykę, nie wiem sama.
chociaż u nas granice pomiędzy kierunkami takimi jak biologia, biotechnologia, biologia z geologią itp. są bardzo bardzo płynne i tak wybieramy sobie przedmioty, jakie nam się podobają z jednej wspólnej puli. jestem strasznie zadowolona z tych studiów, tylko jeszcze nie do końca wiem, co będzie później (:
a na farmację bym się nigdy nie zdecydowała, bo się mi ręce trzęsą przy miareczkowaniu :D poza tym chemia mnie nudzi na dłuższą metę.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Wynagrodzenie farmaceutów zależy od regionu kraju i położenia apteki w mieście. Przeciętna płaca kształtuje się w granicach od 1000 do 1500 zł netto. Znacznie wyższe wynagrodzenie otrzymują właściciele aptek i kierownicy.
Także w różnych źródłach różnie piszą. Jak jest w innych miastach, nie wiem. Pewna jestem tylko tego, że w moim farmaceuta zarabia przeciętnie niewiele ponad 1000 zł. Może w innych miejscach zarobki są lepsze.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
ja bym chciała psychologiem albo stylistka ogólnie kumpel mi chce zapewnic pracę jak będzie bogaty czy coś xd bo uważa że jestem dla niego dobrze zorganizowana i zawsze obstukana co gdzie i kiedy xd
_________________ It's true that I dream less often
I'm not ashamed
Of that long December
The goodness bound by Satan it has been torn
With this baby's precious brow ready for thorns
In your masterpiece beautiful
You speak the unspeakable through
I love you too
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum