Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdrada
Autor Wiadomość
buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 21:39   Zdrada

Mieliscie doczynienia z tym problemem kiedys osobiscie?
czy potraficie wybaczyc zdrade???

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

MaLLinKa 
:* Kasia :*

Buziaki: 3/1

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 21:51   

Tak. Osobiście miałam do czynienia ze zdrada i hmm jednocześnie umiem i nie umiem wybaczyć to jest bardzo skomplikowane...

1. Zdradził mnie chlopak po miesiacu chodzenia (ale wlasciwie jemu nie wybacze bo go nienawidze... i az tak mi nim nie zalezalo).
2. Zdradzil mnie ktos zkis bylam 14 miesiecy.
a) najpierw jakos po pol roku 1 raz sie to stalo, wiec i ja nie bylam lepsz ai oboje krzywdzilismy siebie wzajemnie celowo, ale zrozumielismy, z ei tak nie umiemy bez siebie zyc i wybaczylismy sobie oboje wzjaemnie, po dlugich rozmowach itd wszytsko doszlo do normy.
b) hmm pozniej mnie zostawil dla innej.. :/ spotykajac sie ze mna (calujac, kochajac itd) spotykal sie z inna.. powiedzial jej, z eja kocga id i przyjezdzla do mnie i mnie calowal , przytulal, ble.. (tego mu nigdy nie wybacze) Ale to 2a ... to wspominam z usmiechem bo dzieki temu duzo sie nauczyłam.

Widocznie nie bylismy sobie przeznaczenie, może jego to nie boli, ale mnie owszem i to bardzo.... Bo naprawde go pokochalam... :/
I wiem, ze ja nie umiała bym kogos tak skrzywdzic, zdradzic i potraktowac....

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 20:54   

Ja osobiscie do czynienia ze zdrada nie mialam :)
tak zeby mnie bezposrednio dotyczyla:):)

leczy czy bym wybaczyla?
teoretycznie mowiac teraz - tak
a czy sama potrafila bym zdradzic:)?
na chwile obecna nie:)

ale to cz bym wybaczyla zalezy od sytuacji i wielu watkow (typu jak bylo miedzy nami, jak ta zdrada konkretnie wygladala, z kim byla itp itd)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-26, 21:06   

Nie zdradziłam, jak na razie i raczej mnie do tego nie ciągnie - nie mam kogo zdradzać;)
Ale w przyszłości nie chciałabym nikogo zdradzić.
Mam zasadę, że nie oszukuję nikogo w związku, mam do niego pełne zaufanie. Jeśli już zdradzę - mówię o tym i się rozstajemy. Nie umiałabym tego przemilczeć.

Co do zdrady przez mojego mężczyznę. Nie wiem, czy bym wybaczyła, zależy, czy bym go kochała. Jeśli tak, to pewnie bym z nim została...
Tego nie da się przewidzieć.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-11, 19:26   

buziak napisał/a:
Mieliscie doczynienia z tym problemem kiedys osobiscie?

tak ale lepiej tego nie będę opisywać..

buziak napisał/a:
czy potraficie wybaczyc zdrade???

zależy od sytuacji i od tego w jaki sposób tenm ktoś by mnie zdradził. Gdyby mój chłopak pocałował inną dziewczynę, możliwe że bym mu wybaczyła. Gdyby się przespał z jakąś dziewczyną, to nie zależnie od tego jak mocna by była moja miłość do niego, nie wybaczyłabym mu.

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-07-11, 19:58   

Nie wiem. Nie mam pojęcia czy wybaczyłabym mu. Zależy czy kochałabym go, czy by mi na nim zależało. I od tego, w jaki sposób pojmujemy zdradę ;p

Ale raczej nie. Wybrał tamtą- niech idzie do niej. Miał szansę, nie wykorzystał jej- trudno.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2008-07-21, 14:57   

A jakie macie zdanie na temat zdrady psychicznej, emocjonalnej? Mi się wydaje, że taka zdrada bardziej boli niż ta fizyczna.

Przemek755 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-21, 15:10   

:mrgreen: Kurcze ciężka sprawa z tą zdradą... Ja zawsze byłem zdania że powinno sie robić co sie czuje, tak aby sie dobrze czuć. Ale w kwestii zdrady moge sie wypowiedziec tylko tyle ze jest to dla mnie nieodpowiedzialne i nie honorowe z 1 jak i z 2 strony.

wariat 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-21, 15:24   

Ja miałem raz do czynienia ze zdradą. Nie polecam nikomu. To twardy orzech do zgryzienia. Wszystko zależy od danych osób, osobiście nie wybaczyłem.

Odpowiedz do tematu