Popularna ostatnio.
Czytaliście?
Jak tak, to czy słuszne jest, że tyle osób tak się zachwyca tą książką?
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Niedawno zaczełam czytać pierwszą część, czyli "Zmierzch". Jestem na razie na ok. setnej stronie i jak na razie książka przykuła moją uwagę i mi się podoba.
O, w końcu temat, w którym mogę się powyzłośliwiać
Książki nie czytałam -- i nie zamierzam -- film mnie skutecznie zniechęcił, dlatego wypowiem się właśnie o filmie. Obejrzałam -- właśnie dlatego, że bardzo dużo osób się nim zachwycało (aż do przesady, młodzież gimnazjalna przoduje z plakatami i gadżetami), a ja lubię być na bieżąco z reakcjami tłumu.
No i cóż... nie powiem, że się rozczarowałam, bo nie spodziewałam się po nim wiele. Ale mimo wszystko nie przypuszczałam, że się będę tak nudzić. Akcja jest wolna jak flaki z olejem, wątek miłosny słodki jak pączek, przegadany, bardzo płytki i standardowy, dialogi... bardzo mało ambitne. Nic nie zaskoczyło mnie w tym filmie (no, może poza fenomenem wszechobecnego zmierzchomaniactwa), za to bardzo śmieszyła mnie główna aktorka, która przez cały czas miała niedomknięte usta (powiększone migdałki?). Więc nie, nie polecam, chyba że ktoś autentycznie chce się dowiedzieć za czym teraz szaleje młodzież.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Szczerze to ani nie oglądałam ani nie czytałam :) Myślałam nad tym, ale nie lubię podążać za tłumami. Może kiedyś przeczytam/oglądnę ale jak na razie nie pali mi się do tego :)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Też ani nie czytałam, ani nie widziałam filmu, mimo że teraz do jakiej księgarni nie wejdę, leżą całe nakłady "Zmierzchu", a wszędzie bez przerwy o tym słyszę. :P Może kiedyś się skuszę, ale jak na razie mam lepsze książki do czytania. :D
Miałam przeczytać, bo dużo ją osób poleca, ale jeszcze tego nie zrobiłam.
Miałam iść do kina na film, ale dużo osób mi odradzało i wybrałam inny seans ;P
Mi to przypomina modę na Coelha. Pojawiła się nowa książka i osoby, które w życiu nie czytały nic, albo robiły to rzadko, zaczęły się nią zachwycać (ciekawe czy coś z niej zrozumiały?).
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Książki nie czytałam, film widziałam. Od samego początku byłam jakoś sceptycznie do niego nastawiona. Za dużo szumu wokół niego, wszyscy mówili tylko o nim. Postanowiłam zobaczyć, jak moja koleżanka przyszła zachwycona z kina i prawie o niczym innym nie mówiła, tylko jaki to on jest wspaniały. Okazało się, że jest to jedna wielka klapa. Nudna fabuła, praktycznie nic się w tym filmie nie dzieje.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
A ja przeczytałam wszystkie części.. i obejrzałam film.
Film i Książki bardzo mi się spodobały. Nie wiem jak innym.
Chociaż uważam jak nana - książka lepsza niż film.
Więc polecam :)
_________________ ' Możesz zostać ile chcesz, obmyśliłam dla nas dobry plan ' . :)
Książkę czytałam i jest naprawdę fajna (skoro ją przeczytałam, to musi być super, bo innych nie czytam xD) a film oglądałam dopiero kilka dni temu i myślałam, że umrę zanim się skończy!!! Takie badziewie, że mi słów brakuje ...
A teraz czekam, aż mi do księgarni "Księżyc w nowiu" przywiozą xD
[ Dodano: 2009-07-12, 20:55 ]
Przeczytałam już wszystkie części i jestem zachwycona xD
Ale moim zdaniem najlepsza oczywiście ostatnia ... ;)
_________________ "Cinderella with no shoe, and the prince that doesn't know he's lost"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum