Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Znikające posty
Autor Wiadomość
phoebe 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-08, 18:09   Znikające posty

Mogę zapytać wtf znikają moje posty? Bo szczerze mówiąc nie wiem, czy mam opieprzać administrację forum za błedy, czy moderatorów za usuwanie bez powiadomiania?

Berecik90 
wujek klozetowy

3.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-08, 18:27   

po pierwsze to sie dowiedz co znaczy wtf.
po 2 zacznij go wlasciwie stosowac.
po 3 jak zaczniesz pisac wlasciwie to moze przestana znikac.
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

phoebe 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-08, 18:57   

Spróbuj literkę 'w' zamiast rozwijać w 'what', rozwinąc w 'where', może sens posta się przejaśni.

A jeśli chodzi o 'niewłaściwe pisanie' - czekam na krytykę.

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 11:34   

Usunęłam Twój jeden post dlatego że w był nie na temat. A jeżeli było więcej znikających postów to nic o tym nie wiem.

Administracja nie ma obowiązku powiadamiać Cię o każdym znikającym poście który był nie na temat.

PS. Indywidualne sprawy załatwia się na PW a nie zakłada nowy temat, ale to tak na przyszłość

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 11:46   

A ja uważam, że powinno się podawać przyczynę usunięcia danego postu, czy tematu, za każdym razem, kiedy administrator/moderator to robi.
Bo chodzi też o to, żeby użytkownicy Wam ufali, prawda? I wiedzieli, że nie trafią na gorszy dzień moderatora i nagle okaże się, że brakuje połowy postów. Władza też do czegoś zobowiązuje (: Chodzi po prostu o odrobinę konsekwencji (bo dużo postów naruszających regulamin jednak zostaje, także i Wy nie zawsze go przestrzegacie w stu procentach. dlatego też ciężko nieraz znaleźć przyczynę usunięcia jakiegoś konkretnego posta, jeżeli nie ma stosownej adnotacji).

Jestem ciekawa, co inni sądzą na ten temat, uważam, że phoebe poruszył ważny problem.

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 11:54   

to może zrobimy inaczej. Jeżeli chcecie aby posty były nie usuwane bądź podawany powód to zaostrzymy procedury i np. 3 posty definitywnie nie na temat i ostrzeżenie (i każde kolejne ostrzeżenie przy następnym poście nie na temat) bez żadnych możliwości odwoławczych jak i kasacyjnych? A żadnych postów się nie będzie usuwać.

taka zasada była by również wśród administracji oczywiście.

Wtedy wszystko będzie jawne i będziecie wiedzieć dlaczego. Posty nie na temat teoretycznie powinn być tak karane ale my idziemy Wam na ręke w pewnym sensie i je tylko kasujemy. No ale jeżeli są głosy sprzeciwu to możemy wrócić do tej regulaminowej legalnej wersji.

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 12:23   

Ja jestem za tym (ale pamiętaj, że nie można karać za odmienne zdanie :P). Myślę, że niektóre posty tak czy siak powinny być usunięte (zwłaszcza jak zawierają spam/treści niezgodne z prawem/są wulgarne itp.), ale z odpowiednim komentarzem (nawet na pw.). Wiem, że to trochę więcej pracy, no ale póki co, to chyba nie narzekacie na nadmiar pracy? (:

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 12:29   

lisette napisał/a:
Wiem, że to trochę więcej pracy, no ale póki co, to chyba nie narzekacie na nadmiar pracy? (:

Hmm lisette sama nie wiesz co my robimy bo robimy więcej niż Ty widzisz i niż Tobie się wydaje. Jakolwiek Administracja forum i tak traktuje lekko za pewne przewinienia w porównaniu do innych tego typu forach. Dlatego jak już wcześniej napisałam, staram sie traktować wszystkich równo, ale skoro czujesz rękę niesprawiedliwości na tym forum i nieróbctwa to prosze bardzo. Wolna jesteś i proszę sobie szukać innego forum bardziej idealnego :] Na siłe trzymać nikogo nie będziemy.

Poza tym i tak już mam dużo pracy, a wysyłanie takich postów jeszcze mi dowali.

Dlatego tłumaczenie się z powodów dla którego trzeba usunąć post w życie nie wejdzie Nawet jak bardzo krzyczeć będziesz na forum.

To tyle na ten temat.

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 12:43   

Przepraszam Cię bardzo, ale naprawdę nie rozumiem, dlaczego się tak bulwersujesz, uderzyłam znowu w jakiś czuły punkt? Sorry, ale zachowujesz się co najmniej dziwnie -- nie narzekałam na nieróbstwo (a zresztą, jak sobie nie radzicie we dwie, to sobie kogoś dobierzcie do pomocy, nie moja sprawa, nie denerwuj się tak!).
Za każdym razem, kiedy zasugeruję jakąś poprawkę tudzież udogodnienie dla użytkowników skaczesz na mnie z pazurami i każesz mi szukać nowego forum. No bez przesady, jestem cierpliwym człowiekiem, ale trochę przeginasz, nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę.

I nie, nie czuję się pokrzywdzona (powiedziałam tak? nie? no właśnie, Ty to powiedziałaś). No i w przeciwieństwie do Ciebie nie krzyczę, to Ty się zdenerwowałaś bez powodu.

I nie rozmawiamy o systemie kar i nagród tylko o uzasadnianiu usuwaniu postów. Czyli nie będziesz podawać przyczyny bo -- cytuję -- tak? Bo masz za dużo pracy? Czyli koniec dyskusji zanim ktokolwiek będzie miał szansę wypowiedzenia się na ten temat?
Gratuluję, popisałaś się wyjątkowo.

Dostanę ostrzeżenie za próbę dojścia do porozumienia? :D

phoebe 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 13:01   

buziak napisał/a:
Usunęłam Twój jeden post dlatego że w był nie na temat. A jeżeli było więcej znikających postów to nic o tym nie wiem.

Mówiąc nie na temat masz na myśli post, w którym poprawiłem Twoją parafrazę art. 200 KK? Czemu swojego posta nie usunęłaś, skoro jest (częściowo oczywiście) nie na temat?

buziak napisał/a:
Administracja nie ma obowiązku powiadamiać Cię o każdym znikającym poście który był nie na temat.

PS. Indywidualne sprawy załatwia się na PW a nie zakłada nowy temat, ale to tak na przyszłość

A do kogo wg Ciebie miałbym napisać PW, skoro nie wiedziałem aż do teraz KTO usunął mi posta, a nawet czy post został usunięty (mogła to być też spieprzona baza danych na przykład)?

Dalej - jeśli administrowanie forum to wg. Ciebie wyłącznie przywileje i brak odpowiedzialności to cóż... Bardzo nieodpowiedzialne podejście:) Widziałem upadek wielu for dyskusyjnych, w których administracja zachowywała się podobnie - powód zawsze ten sam: ludzie, którzy są w stanie prowadzić konstruktywne dyskusje odchodzą, bo mają dość cenzury. Chyba zapominasz, dziewczę drogie, że forum tworzą głównie ludzie, nie zaś Ty.

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 13:15   

phoebe napisał/a:
Mówiąc nie na temat masz na myśli post, w którym poprawiłem Twoją parafrazę art. 200 KK? Czemu swojego posta nie usunęłaś, skoro jest (częściowo oczywiście) nie na temat?

dopiero dziś się zorientowałam że w swoim poście napisałam zamiast lat 15 to 12 :) - moja wina iż nie przeczytałam go ponownie by sprawdzić blędy.

ten post o art 200 KK był tylko argumentacją do tematu albo wrecz zapytaniem i to wszystko. Dlatego nie wnosił nic nowego do tematu z tego co pamiętam i to wszystko.
Tak samo jak nie jeste wątkiem główny danego tematu.

phoebe napisał/a:
Dalej - jeśli administrowanie forum to wg. Ciebie wyłącznie przywileje i brak odpowiedzialności to cóż...
to nie tylko przywileje (a dopowiedzialnośc staram sie brać na siebie i przyznaje się do pewnych błędów) ale też wiele pracy.

co do usuwania postów, jakolwiek z usunięciem wielu z nich można mieć wątpliwosci co do powód usunieta tak tutaj nie ma.

Tyle na ten temat.

phoebe 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 13:20   

buziak napisał/a:

dopiero dziś się zorientowałam że w swoim poście napisałam zamiast lat 15 to 12 :) - moja wina iż nie przeczytałam go ponownie by sprawdzić blędy.

Czy mam rozumieć, że usunęłas mój post bez głębszej refleksji czy jest on na temat? Lub że dopiero dziś dotarło do Ciebie, co chciałem w nim przekazać?

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 16:08   

Jak zawsze powstają jakieś dziwne dyskusje;)
Skoro tak bardzo pragniecie argumentacji usuwanych postów(których jest niewiele) to ok. Możecie ją dostawać. Ale jak? PW niektóre osoby w ogóle nie sprawdzają, to jak się chcecie twego dowiadywać?

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 16:28   

Buko, myślę, że jeżeli wyślesz pw -- a ktoś go nie odczyta, to to będzie jego wina, a nie Twoja, więc tym się nie musisz już przejmować.

Chociaż ja bym to w ogóle rozwiązała tak -- że w momencie kiedy post odbiega od tematu, ale nikogo nie krzywdzi, to dodać takie jakby upomnienie zielonym kolorem poprzez edycję tego posta (np. "ten post nie wniósł nic do tematu, Buka"). Po trzech upomnieniach (lub nawet mniej, jak tam wolicie, mnie akurat wszystko jedno) np. dajecie ostrzeżenie.
A samo kasowanie -- tylko w skrajnych przypadkach, czyli np. ewidentny spam (jeszcze wysłany przez osobę z jednym postem), albo przy dużym naruszeniu regulaminu (jak np. ten wulgarny temat Przemka ostatnio).

To oczywiście tylko sugestie, co z nimi zrobicie, zależy od Was (;

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-09-09, 16:47   

Ja popieram propozycję lisette. Powinnyście podawać przyczyny usuwania naszych postów. I po kilku upomnieniach dawać ostrzeżenia. Bo tu jest za dużo swobody, każdy robi co chce, pisze co chce i spamuje. Wiem to po sobie ;-)

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Odpowiedz do tematu