ja jestem biologiem z zamiłowania i patrze na to pod kątem biochemicznym.
czyli nic nie ma, mózg umiera, koniec świadomości, no i tyle.
moim zdaniem to arogancja uważać się za lepszych od zwierząt (bo one umierają i koniec, prawda?) tylko dlatego, że mamy kilka dodatkowych połączeń nerwowych pozwalających na połączenie wyższych funkcji umysłowych z niższymi.
Nie wiem co jest po śmierci i tego nikt chyba nie wie.. Nie wiem czy to piekło czy niebo.. I w sumie nawet wiedziec tego nie chce.
_________________ NIE SŁUCHAM LUDZI KTÓRZY SĄ GŁUSI CHOCIAZ SŁYSZĄ :]
Nie pamiętam tego,
Co warte zapomnień,Robię co lubię, Nie zważając na słowa,Jeśli chcesz mnie skrytykować,
Lepiej milczenie zachowaj...
Nie mam zdania na ten temat... Tego nikt nie może wiedzieć (oprócz umarłych ). Aczkolwiek reinkarnacja do mnie przemawia, sama nie wiem czemu.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Ja kiedyś czytałam taką ksiązke "życie po życiu" sa tam zeznania osób które przeżyły tzn śmierć kliniczną i one natomiast wszystkie uważają po tym fakcie iż Bóg istnieje- niezależnie od tego czy wczesniej były wierzące czy nie:) oraz wiekszą uwage przywiązywali do nauki iż dla nich własnie wiedza stała się cenna cnotą
Ja kiedyś czytałam taką ksiązke "życie po życiu" sa tam zeznania osób które przeżyły tzn śmierć kliniczną i one natomiast wszystkie uważają po tym fakcie iż Bóg istnieje- niezależnie od tego czy wczesniej były wierzące czy nie:) oraz wiekszą uwage przywiązywali do nauki iż dla nich własnie wiedza stała się cenna cnotą
a mordercy stali się dobrzy i już zawsze przestrzegali prawa ;p
Nie wiem co się stanie po naszej śmierci. Według katolików- idziemy do nieba i piekła, I żyjemy wiecznie. Ale co to jest to niebo? Tego już nie wiemy.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum