Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Życzenia
Autor Wiadomość
BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-12-22, 18:33   Życzenia

Zastanawialiście się nad sensem składania życzeń? Czy jest to coś warte?
Teraz, kiedy wszyscy posiadają komórki, konta na naszej klasie. Czy życzenia otrzymane od wszystkich ludzi, jakich masz na liście w telefonie są szczere? Rozmawiamy z daną osobą trzy razy w roku, a w dzień świąt sobie o nas przypomina i składa nam `szczere` życzenia...
Wesołych Świąt... A dlaczego tylko świąt, które trwają 3 dni?
Pieniędzy... I co, wygram zaraz milion złotych? Nie, największa moja wygrana to 2 zł.
Zdrowia? A w głębi serca myślimy, żeby dziadek się rozchorował i przepisał nam spadek?

Lubicie składać życzenia?
Nawet jeżeli są nieszczere, ponieważ wynikają z przymusu, bo tak wypada?

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-12-22, 22:40   

BlackSmile napisał/a:
Czy życzenia otrzymane od wszystkich ludzi, jakich masz na liście w telefonie są szczere?

Cóż, z pewnością nie. I dlatego ja składam życzenia tylko najbliższym przyjaciołom i rodzinie.
Szczerze się staram życzyć.
BlackSmile napisał/a:
Lubicie składać życzenia?
Nawet jeżeli są nieszczere, ponieważ wynikają z przymusu, bo tak wypada?

Szczerze? Nie :-P Zawsze mam problem, czego życzyć. :roll:
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-12-22, 22:53   

Cytat:
Może jest to szczerość ze strony niektórych osób, ale z mojej strony zbytniej szczerości i zaangażowania nie ma;) Nie lubię komuś życzyć zdrowia szczęścia pieniędzy itp, wiedząc że te słowa no i tak nie pomogą, nie spełnią się i w ogóle;)

to moja wypowiedź o tym dlaczego nie lubię dzielić się opłatkiem, no i składać życzeń:)

Ale samo składanie sobie życzeń (ale w miarę normalnych a nie takich znalezionych na necie, wykutych na pamięć i powtarzanych każdej napotkanej osobie) jest fajne. Tym bardziej jak ktoś się wysili i powie coś z główki. Mam wspaniałą koleżankę. Ma dar do składania życzeń:) i zapewne robi to szczerze bo każdemu wymyśla coś innego i robi to bardzo fajnie. Życzy ludziom tego czego nie mają lub czego im brakuje. mi w tym roku życzyła: więcej zdrowia, powodzenia, żebym była szczęśliwa i zawsze uśmiechnięta, żebym się nie poddawała nigdy, otwierała się bardziej na ludzi którzy są tego warci, i wiele innych takich tam. Ale czuło się że te życzenia były szczere.
Bo ode mnie napewno szczerością nie czuć:) nie wysilam się składając życzenia, nie lubię tego. Mam swoją regułkę.
Ale dobrze jest jak ludzie składają sobie życzenia. Nawet gdy nie są one od serca, to wystarczy że ktoś tylko zrobi takie pozory i drugiej osobie może być miło:)

katix5898 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-12-26, 12:08   

Składanie życzeń zrobiło się monotonne kiedyś nie było by to pomysleni że dostaniesz od wszystkich życzenia., dla tego moim zdaniem nie są to szczere życzenia

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-12-26, 14:49   

Nie lubię składać życzeń.
Szczerzę życzę tylko mojej bliskiej rodzinie i przyjaciołom. Innym życzenia składam z dobrego wychowania, bo tak wypada.
Tydzień przed świętami zawaliła mi się skrzynka na naszej-klasie z jakimiś życzeniami od osób, których nie znam, albo znam z widzenia. Jednym pisałam zwykłe `Dziękuję`, a inne po prostu ignorowałam, bo wiedziałam, że robią to nieszczerze.
Nawet na gg, ktoś mi przysłał wiadomość z jakimś opłatkiem. Zaczęłam z tą osobą rozmowę jaki jest sens tego, że składa nieznajomym osobom nieszczere życzenia. Zaczęła mi pisać coś o Bogu, ale po paru argumentach zrezygnowała, a szkoda.

Od jakiegoś czasu mam neutralne podejście do tych świąt. Kiedyś je uwielbiałam, a teraz? Nie widzę w tym nic. Oczywiście poza wolnym w szkole i Kevinem w telewizji.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

nataszka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-12-27, 13:16   

Życzenia to najgorssze co może być na Wigilii. Ci wszyscy ludzie którym co roku życzy się to samo. "Zdrowia, szczęscia ..." Nie lubię.

Przemek 

Wysłał 1 piw(a)

9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-29, 15:45   

No w sumie to racja, nudne to i bezsensowne w kółko to samo życzyć. I już nie ważne czy na wigilli, czy na imieninach czy na urodzinach. Przy każdej okazji to już jest żenujące.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-12-29, 15:48   

bez przesady:) to ma sens. A pamięć? nawet jeśli życzenia niezbyt szczere to jednak ktoś o nas pamiętał :D

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-12-29, 15:49   

Buka napisał/a:
A pamięć? nawet jeśli życzenia niezbyt szczere to jednak ktoś o nas pamiętał :D

No właśnie. Przy takich okazjach jak imieniny, czy urodziny nie patrzy się na to, jak wykwintne są te życzenia. Mi wystarczy samo `Wszystkiego najlepszego` i jest to dla mnie oznaka, że ktoś pamięta. Miłe uczucie ;)

Axl Rose

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-12-29, 17:30   

BlackSmile napisał/a:
Przy takich okazjach jak imieniny, czy urodziny nie patrzy się na to, jak wykwintne są te życzenia. Mi wystarczy samo `Wszystkiego najlepszego` i jest to dla mnie oznaka, że ktoś pamięta. Miłe uczucie ;)

Tak. Dla mnie zawsze ważniejsze jest, kto składa niż jak składa. W tym roku się strasznie ucieszyłam z życzeń od pewnej osoby, mimo że było to właśnie niewiele ponad "Wszystkiego najlepszego" ;-)
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

aduś. 
little queen

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-12-29, 19:13   

Ja sądzę że przynajmiej dla mnie mają sens życzenia tylko takie składane osobiście albo układane przez siebie i wysyłane przez neta a nie oklepane jakieś wierszyki coś choć ładnie wyglądają. Ja jak składam zyczenia to życzę tego co on/ona w danej chwili potrzebuje i nie mówię dużo szczęscia zdrowa itp tylko rozwijam swoją mysl

The goodness bound by Satan it has been torn
With this baby's precious brow ready for thorns

In your masterpiece beautiful
You speak the unspeakable through
I love you too

Wykorzystam Cię jak zlew,
Ty mnie zresztą też!

Odpowiedz do tematu